Tienermoederproject


Toekomst tienermoeders

In Rubanga (Congo) zijn veel jongeren geraakt door gewapende conflicten. Zij groeien op in dorpen waar plunderingen, verkrachtingen, ontvoeringen orde van de dag zijn. Door gebrek aan opleiding, traumatische ervaringen en extreme armoede is de toekomst voor veel jongeren onzeker. Meisjes zijn daarbij extra kwetsbaar. Seksueel misbruik en prostitutie om te overleven komen veel voor. Het aantal tienermoeders is extreem hoog. Door het moederschap verliezen ze hun aanzien in het dorp. Samen met ZOA willen we deze jonge moeders helpen. Wij stimuleren hen een vak te gaan leren. Hierdoor creëren ze een zelfstandig inkomen, een zelfstandige toekomst. Financiële middelen, een opleiding en een dak boven hun hoofd, zorgt dat er een prachtige basis voor de toekomst wordt neergelegd.

Wat deed MoveYourMountain?

In 2005 zijn we gestart met de verkoop van een exclusieve armbandenlijn. De armbanden zijn van leer & natuursteen en voorzien van een stevige RVS magneetsluiting. Deze opbrengst kwam tot 2018 ten goede aan het tienermoederproject. Sinds dien is het project omarmt door een multi-national en konden wij uitkijken naar een ander project. Via onze webshop zijn de armbanden te bestellen.

Hiernaast hebben we nog een aantal distributie mogelijkheden;
– een retailer kanaal. Bestaande (boek)winkels hebben onze collectie in de winkel liggen en steunen hiermee het prachtige initiatief. te benaderen. Inmiddels zijn er 16 verkooppunten waarbij we streven naar een landelijk dekking.
– Landelijke events (groot en klein): wij mogen komen vertellen over het project en mogen de armbanden verkopen.
– “Move Your Mountain goes to…”; avonden bij particulieren thuis. In een kleine, intieme zetting vertellen we graag over Move Your Mountain en onze bijzondere projecten

Persoonlijke ervaring

Eind september, begin oktober 2017 ben ik afgereisd naar het, nog steeds onveilige, Congo. Samen met nog 9 vrouwen, onder de vlag van ZOA (hoop│hulp│herstel) mochten wij het land bezoeken. Het land, de cultuur, het klimaat, de gesprekken met de vrouwen. Alles wilde ik opslaan, onthouden en opslaan. Het raakte mij. Diep onder de indruk waren we van het bezoek aan het tienermoeders en wat het project voor hen betekend. We mochten scholen bezoeken, hen voorzien van o.a. gesponsorde voetballen (FC Twente & Heracles) en met de kinderen spelen. 
Stichting Panzi verzorgde rondleiding door het ziekenhuis waar we geconfronteerd werden met de harde waarheid. Tegelijk mochten we zien wat voor een geweldig werk daar verricht wordt. Met eigen ogen hebben we mogen zien wat voor een fantastisch project we daar mogen draaien en welke resultaten er behaald worden. We mogen de moeders, en hun kinderen, een toekomst perspectief geven. 

Wilt u weten hoe u met uw bedrijf van toegevoegde waarde kunt zijn? Of wilt u meer informatie over Move Your Mountain? Neem dan contact met me op!

Akuna Matata